فردوسی خیابان ایرانشهر
کوچه قره گزلو ، پلاک 1 ، طبقه 4 ، واحد9
شبانه روزی
بصورت تمام وقت
کوچه قره گزلو ، پلاک 1 ، طبقه 4 ، واحد9
بصورت تمام وقت
مانیتور علائم حیاتی که به آن مانیتورینگ فیزیولوژیک هم میگویند. علائم حیاتی بیمار را به طور مستمر نمایش میدهد. یعنی اطلاعات مربوط به علائم حیاتی بیمار را جمع آوری کرده، آنها را بر روی صفحه نمایش ظاهر میسازد و در شرایط نامطلوب بیمار، هشدارهای لازم را به تیم پزشکی میدهد. مانیتور بیمار، پارامترهای بسیاری را از بیمار با استفاده از روشهای مختلف ثبت میکند. این پارامترها شامل: الکتروکاردیوگرام، فشار خون تهاجمی، فشار خون غیرتهاجمی، دمای بدن (درجه سیلسیوس)، سطح اشباع اکسیژن خون، برونده قلبی (لیتر بر دقیقه)، نرخ ضربان قلبی (ضربان بر دقیقه)، نرخ تنفس (ضربان بر دقیقه)، میزان گازهای تنفسی (درصد یا بخشی از فشار بر حسب میلی متر جیوه)، میزان گازهای خونی و فشار خون است.
دستگاه مانیتور تغییرات پتانسیلی را که در سطح بدن در اثر عملکرد قلب ایجاد میشود، اندازهگیری میکند. با توجه به فعالیتهای الکتریکی قلب، شکل موجهای کاردیوالکتریکی را ثبت و نرخ ضربان قلب را از طریق الکترودهای چندگانه که به کابل ECG متصل هستند، محاسبه میکند. برخی از دستگاههای مانیتور علائم حیاتی میتواند امواج ECG 3 لید، 5 لید و در صورت درخواست کاربر، 12 لید را نمایش دهد. و دارای قابلیت اندازهگیری قطعه ST و تحلیل آریتمی قلبی نیز است. معمولا مانیتورهای قلب دارای امکان چاپ اطلاعات و سیگنالهای بیمار با استفاده از ضبط کنندههای حرارتی هستند. در صورتی که دستگاه مانیتور دارای ضبط کننده حرارتی باشد میتوان از آن برای چاپ سیگنالECG خط اول همراه با پارامترهای بیمار استفاده کرد. همچنین با انتخاب گزینه مناسب میتوان از طریق کابل شبکه، دستور چاپ اطلاعات را از روی مانیتور به سیستم مرکزی پرستاری ارسال کرد. در این صورت مطابق با پارامترهای تنظیم شده در سیستم مرکزی اطلاعات بیمار چاپ میشود. معمولا بالا و پایین افتادگی قطعه ST و شیب آن در تحلیل ECG حائز اهمیت است. بالا و پایین افتادگی قطعه ST بر حسب میلی ولت و شیب قطعه ST بر حسب میلی ولت بر ثانیه برای ضربان غالب محاسبه میشود.
باید بتوان با سرعت و سهولت مناسبی تنظیمات گوناگون سیستم را انجام داد.
با توجه به نوع و کاربرد دستگاه سیستم از ماژولهای گوناگونی بهره میبرد.
با توجه به اینکه سیستم ازچه ماژولهایی بهره میبرد. حسگرهای مختلفی برای انتقال اطلاعات حیاتی به دستگاه مورد استفاده قرار میگیرند. حسگر دما، کاف فشارسنج اتوماتیک، پروب ثبت ECG، پروب پالس اکسیمتر و حسگر قند خون به نسبت کاربرد بیشتری دارند.
عموما دو نوع باتری در یک سیستم مانیتورینگ پیشرفته وجود دارد.
که جهت حفظ اطلاعات اساسی سیستم به کار میرود و عموما یک باتری ۳ ولت کوچک است.
مانیتورینگ علائم حیاتی معمولا ماژولهای زیر را پشتیبانی میکنند. البته برخی از آنها بهصورت ثابت روی هر دستگاهی وجود دارد، ولی برخی دیگر در صورت درخواست مشتری بر روی دستگاه نصب میشوند و اختیاری هستند
برای نمایش شکل امواج سیگنال قلب و سیگنال تنفس و نیز نمایش پارامترهای نرخ ضربان قلب و نرخ تنفس بهکار میرود.
برای نمایش شکل موج پلتیسموگراف و نمایش پارامترهای نرخ ضربان نبض و درصد اشباع اکسیژن خون را دارد.
با توجه به استفاده از فنآوری نوری در تشخیص SpO2 و نیز ویژگیهای خاص این کمیت، معمولا در تمام مانیتورهای علائم حیاتی عوامل زیر میتواند دقت اندازهگیری SpO2 را تحت تاثیر قرار دهد.
نور محیطی زیاد
تداخل الکترومغناطیس مانند تداخلات ناشی از دستگاه MRI
حرکت و لرزش بیش از حد بیمار
وجود برخی از رنگدانهها در خون بیمار مانند متیلن بلو و ایندیگو کارمین
هموگلوبینهای غیرعادی مانند کاربوکسی هموگلوبین و متاگلوبین
قرار دادن پروب SpO2 بهصورت نامناسب یا کاربرد نادرست آن
افت جریان خون ناشی از شوک بیمار که باعث میشود SpO2 قابل اندازهگیری صحیح نباشد. مانند کم خونی، دمای پایین بدن یا رگبند
در حالات Low Perfusion
هنگام کاربرد دستگاه الکتروسرجری